Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se deratizace dělá

Z praxe plyne metodický postup hubení hlodavců, který je nutné dodržet, má - li být deratizace úspěšná.              

Postup deratizačních prací, které vyhovují normám systému HACCP.

  • ​Průzkumné deratizační práce
  • Přípravné práce
  • Určení způsobu deratizace a výběr deratizačních prostředků
  • Označení deratizačních staniček a na viditelných místech vylepení výstrah
  • Ochranná a bezpečnostní opatření
  • Kontrola účinnosti, případně doplnění nástrah
  • Odstranění uhynulých hlodavců, zbytkové nástrahy a jejich likvidace
  • Doporučení preventivních opatření
  • Evidence deratizačních prací

 

V potravinářských a na ně navázaných provozech je deratizace povinná dle zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/200 Sb. Doporučujeme proto využít deratizačního servisu tj. pravidelné kontroly deratizačních boxů, vytvoření plánu uložení deratizačních nástrah, zavedení deratizačního deníku, vyhodnocování deratizačních prací.