Jdi na obsah Jdi na menu
 


HACCP

Hazard Analisis and Critical Control Points

je systém vytvořeným Direktivou o hygieně a potravinách z r. 1993( 93/43/EEC) za účelem stanovení potencionálních rizik při výrobě, zpracování a distribuci potravin. Ve státech EU se HACCP týká  všech typů potravinářských provozů. Zejména se jedná o stanovení bodů, které jsou kritické směrem ke spotřebiteli.

Jedním z významných kontrolovaných bodů je kompletní dokumentace HACCP v oblasti deratizace

a dezinsekce ( DDD). Musí obsahovat veškerá data a informace, aby bylo možné dohledat místo, případně zdroj, kde došlo k závadě, způsob provedené nápravy, používané přípravky a následně kontrolu účinnosti zásahu. V HACCP je nutné dbát na preventivní kontroly a záznamy o výskytu, ale i o nepřítomnosti škůdců.

V oblasti deratizace a dezinsekce musí být v HACCP uplatněn systém IPM (Integrovaný systém ochrany před škůdci). Jedná se plně rozpracovanou metodiku, za účelem potlačení výskytu, rozmnožování a dalšího šíření škůdců.

Všechny postupy IPM by měly provádět kvalifikované, profesionální, odborné firmy v DDD. 

 
 


kontakt:

724 042 351

poptávkový formulář

Email:
Telefon:
Poptávka:

 

 

 

 

 

 

 


Statistiky

Online: 2
Celkem: 161993
Měsíc: 1977
Den: 73